miercuri, 9 noiembrie 2011

Relatia client - firma web design

In randul companiilor, tehnicile de web design difera, dar nici nu este exclus pentru o firma de web design sa fure de la alta mai experimentata anumite tehnici si design-uri, asta pentru ca majoritatea celor care doresc un site web sunt neexperimentati. Dar adevarul trebuie spus, nu este nici o tehnica rea, sau buna de contruire a unui website atata timp cat clientul este multumit. Sunt anumite persoane care chiar apeleaza la firme de web design pentru a le crea site-uri replica ale anumitor website-uri ce i-a impresionat. Este o simpla chestiune de preferinta si de gust, fiindca compania de web design va crea un website asemanator celui dat in exemplu de client, nu il va crea identic decat la cererea clientului.

Subiectele cele mai aprig dezbatute cu orice firma de web design sunt formatul site-ului, designul, layout-ul, platforma de management a continutului, aspectul actual si de prezentare, tehnicile de market pe internet sau despre optimizarea pentru motoarele de cautare.
Formatul site-ului difera si trebuie ales intre HTML, Flash, PHP, Javascript, mai nou, HTML 5, diferite platforme precum Wordpress, Open Cart, CMS. Aceasta este o decizie care se ia la comun, intre firma de web design si client. Site-urile java, flash, sunt in general preferate de cei care vor ceva iesit din comun, ceva modern, tehnologic vorbind. HTML-ul in general este cerut de companii care doresc website-uri de prezentare oarecum simple si la obiect. HTML5, este noul format al website-urilor, deocamdata sunt foarte putine in lume cu acest format care imbina toate celelalte tehnologii, dar oferind flexibilitare si rapiditate.
Cam toate firmele de web design tin cont de aspectul layout-ului, cum ar fi pozitionarea continutului in partea de sus, iar cel mai important continut, pe care ar trebui sa il citeasca toti vizitatorii care intra pe site, pus in stanga sus. Cu toate astea, site-urile de succes sunt de toate formele si dimensiunile, incat cateodata pare-se ca nu tin cont de acest aspect. Cel mai bun mod de a determina aspectul viitorului dvs website, ar fi sa evaluati site-urile concurente.

Optimizarea pentru motoarele de cautare este un lucru de neinteles pentru multi oameni. Este bine sa va asigurati ca, inainte de angajarea unei firme de web design, sa verificati daca site-urile realizate de ei pana in prezent, sau chiar site-ul companiei, are o pozitionare buna in motoarele de cautare. Multi pretind ca stiu si ca pot obtine rezultate, insa este nevoie de fapte pentru a ne pune increderea in aceste firme.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu