marți, 15 noiembrie 2011

Principii de baza in web design


Fiind asa multe optiuni si alegeri de facut in realizarea unui website, oricine se simte nedumerit si confuz, la inceput de drum. Tocmai datorita faptului ca exista asa multe optiuni, de multe ori trecem cu vederea principiile de baza in web design, care, de obicei ne-ar putea impiedica in atingerea obiectivelor noastre.

Asadar, vom discuta in cele ce urmeaza despre cateva principii de baza, pe care unii web designeri le omit:
In primul rand trebuie sa fii concentrat asupra a ce vrei de la website, incepeti crearea unui website cu scopul final in minte, trebuie sa cunoasteti oarecum traficul ce-l va avea site-ul. Ce influenta va avea site-ul asupra afacerii? De multe ori ar trebui scris pe hartie scopul site-ului, si domeniul de activitate, sa te ajute sa tii intotdeauna cont de aceste aspecte in timpul realizarii web designului.
Pe parcursul procesului de web design, multi dintre noi inca navigheaza si cauta noutati si aplicatii cat mai moderne pt website, si de multe ori aceste mici aplicatii ar putea sa ne atraga atentia pentru faptul ca sutn frumoase si dragute, facandu-ne sa implementam aceasta aplicatie in website, complicand-ul, de multe ori fara rost. Si astfel ne abatem de la ideea initiala a website-ului, de aceea ar trebui sa te intrebi, ajuta aceasta aplicatie vizitatorilor site-ului? In cele mai multe cazui, Nu, nu ii ajuta.
Ganditi-va la piata in care operati, nu e un lucru rau pentru un web designer sa se inspire de la alte site-uri din nisa. Pentru un rezultat excelent, pentru un site cu un web design reusit, profesional, chiar este nevoie de studierea pietei. Un web design reusit tine in mare parte si de personalizare, originalitate, asadar ganditi-va la caracteristicile care va plac la un website si la cele care nu va plac, si in acest fel veti reusi cu siguranta sa faceti un site cu un web design profesional.
Acum, v-ati facut o imagine in minte, cam cum va arata site-ul. Urmatorul pas e sa il vizualizati din perspectiva vizitatorului, sa fie paginile clare, continutul bine scos in evidenta, si usurinta in navigare, iar munca poate sa inceapa !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu